ПОЛИКАРБОНАТ- POLYPLAST

ПОЛИКАРБОНАТ- POLYPLAST

Какво е поликарбонат и за какво се използва?

shanghaipavillion-1.jpg

Поликарбонатите са група термопластични полимери. Намират широко приложение, едно от които е в строителството.

Поликарбонатът има висока устойчивост на удар. Устойчив е на външни влияния. Материалът не се изменя от атмосферните въздействия, тъй като има специален UV-защитен слой. Не изменя механичните и оптичните си свойства в температурни граници от –40 до +120°С.

Топлопimages (3).jpgроводимостта играе важна роля при използване на поликарбоната за остъкляване на сгради. Тя   допринася за постигане на топлоизолация и енергийната ефективност. Слоят въздух затворен между пластовете на клетъчния поликарбонат е отличен топлоизолатор. Дори най-тънките плоскости с дебелина 4 мм превъзхождат с два пъти степента на топлоизолация при обикновеното остъкляване. Така се постига около 30 % спестяване на енергия.

Гъвкавостта на листовете ги прави идеален материал за покриване на повърхности със сложна геометрична форма. Благодарение на еластичните връзки поликарбонатът се поддава на огъване дори в студено състояние като това не влияе на здравината на листа.


Поликарбонатът е пожаробезопасен. Той спира разпространението на пожара и при температурно разрушение не представлява опасност за живота. Това означава, че изгарянето му не е съпроводено с отделяне на вредни вещества, както е при други видове пластмаси, т. е. той е екологично безопасен.

Поликарбонатът е дълговечен и не изменя свойствата си продължително време.Гаранциите за запазване на качеството на камерния поликарбонат са 10 години. Произвеждат се в различни цветове и дебелини.

images (1).jpg


Едни от много важни предимства:

  • Отлична топлоизолация
  • Изключително гъвкав, но почти нечуплив
  • Лек и лесен за монтиране
  • Неогъващата структура на листа осигурява допълнителна здравина при вятър сняг и натоварване.

 

 

 

Поликарбоната намира приложение навсякъде- покрити паркинги, прегради, вътрешни градини, заслони,автобусни спирки, парникови градини и много други удоволствия за бита и живота.


navesi-ot-polikarbonat-tenti-kozirki-parapeti.jpg images.jpg

Технически характеристики:

Дебелина ( мм )- 4, 6, 8, 10,16;

Стандартни размери на лист ( мм ) - 6000х2100;

Минимален радиус на студено огъване ( мм )- 0,7-1,75;

Предлага се в следните цветове: прозрачен, бронз, опал , син;

c1_t.jpg c3_t.jpg c2_t.jpg c4_t.jpg

Юромакс разполага с цялата система за монтиране на листовете:

Polygal UP за завършване и Polygal HP за снаждане на елементите

listing.jpg