MEGAMAT – Анти – вибрационни подложки

Най-разпространената област на приложение е намаляване на вибрациите, резултат от работата на машините, с цел да се редуцира акустичното замърсяване, да се намалят рисковете за работниците, които са изложени на шум и вибрации, да се подобри и удължи живота на самата машина и нейната надежност.

Продуктите на Megamat са подходящи дори при големи натоварвания като: преси, дървени чукове, двигатели, компресори и климатични инсталации.

Нашата серия Megamat е предназначена за разработване на изолационни и заглушителни системи, активни и пасивни, за изключително прецизни машини и инструменти, серията създава ефективни и окончателни решения.

Описание на продукта : В строителството и индустрията, серията Megamat е ефективно решение срещу звуковото замърсяване, причинено от вибрациите и кънтящия шум, идващ от работещите машини, преси и /или системи за обработка на въздуха.  Megamat е подходящ за полагане под плочи и /или плаващи подове, които да осигурят частично или цялостно изолиране на вибрациите, породени от тежки или по – леки машини и прецизни уреди. Благодарение на неговата специална структура от каучукови фибри и гранули и на богатата гама от предлагани дебелини и плътности, тази серия е изключително ефективна срещу високо- и нискочестотните вибрации.

Продуктите Megamat могат да се доставят във вид на плочи или подложки с различни размери, които да бъдат поставени като вътрешен слой и /или като антивибрационни подложки.

Изолационна технология

  • Лесно полагане
  • Самоотводняващ се продукт, устойчив на замръзване
  • Устойчив на масла и средно агресивни киселини
  • Дълготрайно качество и устойчивост

Техническо Описание: Серията Megamat се състои от плоскости с размери 1х1 м и дебелина от 10мм до 50мм. Плоскостите Megamat могат да се изработят по поръчка в различни размери и дебелина според изискванията на клиента.

Плоскостите са направени от SBR и EPDM каучукови фибри и гранули, подбрани и горещо пресовани с полиуретанови свърващи елементи. От едната страна плоскостите имат устойчив на късане слой, който ги предпазва при отливането на бетона или от механични повреди.

Сфери на Приложение: Системата против вибрации Megamat дава възможност за намаляване на нивата на вибрациите и предаващите се шумове според европейските изисквания, съответно за жилищни и промишлени сгради.

Продуктите Megamat са широко използвани за:

Машини, работещи циклично, като:

-          Ротационни преси

-          Тъкачни станове

-          Компресори

-          Съоръжения, които преработват въздуха

-          Електрически генератори

-          Стругове, машини за изтегляне

Импулсни/Други работещи машини

-          Преси

-          Дървени чукове

-          Режещи машини

Начин на поставяне: Изолиращата подложка може да се използва като: слой, монтиран директно под машината или източника на вибрации, поставен или залепен към подовата настилка; като еластично покритие на фундамента на машината. В този случай, материалът се полага по основата и стените на фундамента.

Megamat ME 10/650 Megamat ME 20/500 Megamat ME 30/500 Megamat ME 40/500 Megamat ME 50/500

Megamat ME 10/800 Megamat ME 20/800 Megamat ME 30/800 Megamat ME 40/800 Megamat ME 50/800