VIAPOL WINFLEX - Битумна хидроизолация -20°C SBS

VIAPOL WINFLEX - Битумна хидроизолация  -20°C SBS

Viapol Winflex е битумна мембрана разработена в лабораториите на Vetroasfalto, която отговаря на най - високите изисквания за хидроизолация. Тази здрава и дълготрайна мембрана е една от най - добрите на италианския и световен пазар. Изключително високата и еластичност и гъвкавост, я правят подходяща за най - неблагоприятните и сурови климатични условия. Първокласните суровини, от които е направен материала, гарантират оптимални резултати при тестовете за стареене.

VIAPOL WINFLEX

Първокласните показатели на материала, се определят от комбинирането на високо качествен битумен компонент с механично много устойчива нетъкана полиестерна армировка. Тази мембрана решава много от сложните хидроизолационните проблеми – тези които се отнасят към модерните конструктивни технологии. Невероятните резултати на стареене, позволяват неговата употреба без никакъв риск.

Битумна мембрана, чийто хидроизолационен компонент е направен, използвайки дестилиран битум, модифициран със избрани еластомерни полимери, които осигуряват на компонента разтегливост и отлично поведение на огъване при ниска температура -20° С .

Всички тези характеристики предават на Viapol Winflex SBS необичайна устойчивост на термален шок, основен принос за повреди на покрива. Последният хидроизолационен пласт винаги трябва да бъде защитен с минерална посипка или с друг тип тежка защита.

СЪХРАНЕНИЕ

В складове ролките трябва да се слагат вертикално и да не бъдат редени на повече от две нива. Трябва да бъдат съхранявани в покрито пространство и да бъдат защитени от сурови климатични условия и UV лъчи.

Когато материалът се съхранява навън на палети и в условия на повишена  температура на околната среда, необходимо е да се направят отвори в защитното полиетиленово фолио, за да се осигури циркулацията на въздух между ролките и да се предотврати повреда от прегряване, което се дължи на „парниковият ефект”.Товаренето и разтоварването на рулата трябва да се прави внимателно за да не се компрометира бъдещата полза на материала.

ПОЛАГАНЕ

1.Повърхноста трябва да бъде подготвена правилно(всички неравности, грапавини и ръбове трябва да се премахнат)

2.Полагане на битумен грунд е необходимо

3.Ролките трябва да се полагат с надлъжна снадка минимум 8.5см

4.Трябва да се полагат с подходяща газопламъчна горелка

5.Крайните снадки трябва да бъдат нагрени и притиснати с нагорещена мистрия или метален ролков валяк.

6.Ако битумната мембрана не е защитена с посипка, трябва да бъде положен слой ViaAlu.

 

СФЕРИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

ФИНАЛНИ ПОКРИТИЯ:

Продуктите са 100 % произведени в Италия и имат 10 години гаранция от производителя.

 

 

 

За количества и специални цени за Вашите проекти се свържете с наш сътрудник !