VIAPOL IGROPOL - Хидроизолационна мембрана

VIAPOL IGROPOL - Хидроизолационна мембрана

IGROPOL представлява технологично решение в сферата на полимер -битумните специални мембрани, която е на разположение за ставащия все по - взискателен строителен пазар. По време на разработването и производствения процес, Vetroasfalto е помислил за важните характеристики, от които се нуждае крайния клиент, за да приложи тази високо качествена и издръжлива хидроизолационна мембрана.

VIAPOL IGROPOL

Това е хидроизолационна мембрана, на базата на дестилиран битум, модифициран с пластомерни полимери, произведена за специални нужди. АPP компонента е армиран с 60 микрона релефно алуминиево фолио комбинирано със стъклени влакна. Специалният пластомерен компонент дава много високи характеристики на огъване при ниски температури.

ОБЛАСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Viapol Igropol може да се използва като пароизолация, където относителната влажност е много висока. Проблемът с предаването на водните пари, в комплект с подходяща хидроизолация на сградите е много важен фактор. Мембраната е подходяща под слоевете изолация, с цел да  удължи техния живот, защото в почти всички изолационни материали парата прониква лесно. Дори парата, която се акумулира в най-студената част от покрива, се кондензира вътре в изолационния пласт, което води до влошаване на неговите качества. Igropol представлява много тънък пласт, който е устойчив на дифузията на пари и трябва да се полага под топлоизолацията.

Viapol Igropol от долната си страна е покрит със специално полиетиленово незалепващо фолио, което се стопява при полагането. Основата трябва да бъде суха, чиста и гладка. Мембраната се полага газопламъчно. Полагането става много лесно, поради много гъвкавият APP компонент.

СЪХРАНЕНИЕ

В складове ролките трябва да се слагат вертикално и да не бъдат редени на повече от две нива. Трябва да бъдат съхранявани в покрито пространство и да бъдат защитени от сурови климатични условия и UV лъчи.

Когато материалът се съхранява навън на палети и в условия на повишена  температура на околната среда, необходимо е да се направят отвори в защитното полиетиленово фолио, за да се осигури циркулацията на въздух между ролките и да се предотврати повреда от прегряване, което се дължи на „парниковият ефект”.Товаренето и разтоварването на рулата трябва да се прави внимателно за да не се компрометира бъдещата полза на материала.

ПОЛАГАНЕ

1.Повърхноста трябва да бъде подготвена правилно(всички неравности, грапавини и ръбове трябва да се премахнат)

2.Полагане на битумен грунд е необходимо

3.Ролките трябва да се полагат с надлъжна снадка минимум 8.5см

4.Трябва да се полагат с подходяща газопламъчна горелка

5.Крайните снадки трябва да бъдат нагрени и притиснати с нагорещена мистрия или метален ролков валяк.

6.Ако битумната мембрана не е защитена с посипка, трябва да бъде положен слой ViaAlu или ViaCril.

СФЕРИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

 

ФИНАЛНИ ПОКРИТИЯ: