Настилки за детски площадки - Megasafe

Настилки за детски площадки - Megasafe
10.04.2012

Isolgomma... свободни да падат!

Системи за обезопасителни настилки

ISOLGOMMA започва като фирма, разработваща продукти, получени от преработен и рециклиран каучук, за звукоизолация в жилищни и промишлени сгради.

Започвайки през 90-те, ISOLGOMMA разширява дейността си в сферата на обезопасителните подови настилки.

Оттогава насам, фирмата произвежда продукти с минимално въздействие върху околната среда, усвоявайки иновативни производствени процеси; фирмата е стандарт в производството на обезопасителните подови настилки и предлага на своите клиенти изработени по поръчка и сертифицирани решения.

Сектор за обезопасителни настилки

ISOLGOMMA винаги е имала специално отношение към детството, като предлага материали и решения, които правят зоните за отдих и срещи по-безопасни.

В днешни дни, ISOLGOMMA предлага пълна гама от каучукови настилки, които ефективно омекотяват удара със земята, в случай на падане. Всички продукти са произведени като са спазвани процедурите за качество съгласно ISO 9001 и Европейския сертификат EN 1177

Описание на продукта

Обезопасителният под Megasafe е най – доброто средство за предотвратяване на инциденти, като ефективно омекотява силата на удара при падане и намалява опасността от хлъзгане. Специално оформената долна част има отводняващ ефект, изсъхва бързо, без риск от хлъзгане и гарантира висок анти-шок ефект.

Освен това, серията Megasafe притежава най-висок HIC (Head Injury Criterion) (“Критерий за нараняване на главата”) в сравнение с алтернативните продукти при същата дебелина.

Плочките са изработени от рециклирани каучукови гранули слепени със специални свързващи вещества.

Те се предлагат в различни размери и дебелини, в три цвята: Червен, Зелен и Сив.

Сфери на приложение:

Серията Megasafe е разработена за следните приложения:

  • Детски площадки
  • Места за отдих и почивка
  • Пътеки, пешеходни алеи, градински алеи, писти за тренировки
  • Каравани за превоз на коне и заслони за животни
  • Отлично съотношение между HIC и дебелина – сертифицирано по EN 1177
  • Нетоксичен
  • Лесна поддръжка
  • Лесно монтиране
  • Висока устойчивост във времето

Забавно и безопасно развлечение

Основната характеристика на подовата системата Megasafe е, че е нетоксичен продукт. Действително не съдържа никакви опасни вещества според „Приемането на директива 2000/33/CE, отбелязваща ХХIХ поправка в техническия напредък на Директива 67/548/EEC, свързана с класификацията, опаковането и етикетирането на опасни вещества”.

EN 1177 ЕВРОПЕЙСКИ СЕРТИФИКАТ – HIC (Head Injury Criterion) (“Критерий за нараняване на главата”) – Стандарт за височина на критично падане

Цялата серия Megasafe е произведена в съответствие с ISO 9001 и отговаря на Европейския стандарт EN 1177, който изисква определена стойност на НIC („Критерий за нараняване на главата”) в зависимост от типа настилка на площадката (с оглед на изпълнението на поглъщането на удара).

Този стандарт определя параметрите, на които трябва да отговарят материалите, с цел да се класифицират ударопоглъщащите материали за детските площадки. Ето защо е от голямо значение да се избере подходяща настилка, в зависимост от различните видове приложения и значително да се намалят инцидентите в следствие на  падане.

Критерий за нараняване на главата HIC